VVV haalt verdediger Kum en aanvaller Mlapa binnen

Print
VVV haalt verdediger Kum en aanvaller Mlapa binnen

Kum, namens Roda in duel met Vitesse-spits Castaignos. Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV heeft zich versterkt met aanvaller Peniel Mlapa (27) en verdediger Christian Kum (32).

Mlapa wordt gehuurd van Dynamo Dresden. Kum tekent een eenjarig contract in Venlo.

Dresden
Mlapa is een spits die in Togo werd geboren en op jonge leeftijd naar Duitsland verhuisde. Hij beschikt dan ook over een dubbele nationaliteit. Mlapa speelde voor verschillende jeugdteams van de DFB, maar is inmiddels international van Togo. Op 18-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal van 1860 München en speelde vervolgens voor TSG 1899 Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach, 1. FC Nürnberg, Vfl Bochum en Dynamo Dresden. Bij laatstgenoemde staat hij tot 2020 onder contract.

Transfervrij
De in Frankfurt am Main geboren Kum is een oude bekende van VVV-trainer Maurice Steijn. Het tweetal werkte tussen 2006 en 2012 samen bij ADO Den Haag. De verdediger komt transfervrij over van Roda JC, waarmee hij het afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie. Ook Kum beschikt over een dubbele nationaliteit: de Nederlandse en de Duitse.

Buitenspeler en middenvelder
VVV wil zich verder sowieso nog gaan versterken met een buitenspeler en een middenvelder. De Noorse aanvaller Martin Samuelsen van West Ham United is nadrukkelijk in beeld. VVV houdt rekening met een vertrek van Clint Leemans en Vito van Crooij. PEC Zwolle is een belangrijke kandidaat om het tweetal in te lijven. De Koelclub gaat morgen in gesprek met de Zwollenaren.