Boete voor ‘dieronvriendelijk’ dumpen sponsjes

Print
Boete voor ‘dieronvriendelijk’ dumpen sponsjes

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Brunssum - Een man die stukjes spons dumpte heeft in Brunssum een boete gekregen. Niet voor poging tot dierenmishandeling, maar voor sluikstorten.

Bewoners hielden de oudere man zondag aan en belden de politie. Die slingerde de man op de bon voor het milieudelict. Volgens de politie is onduidelijk waarom hij een spoor van stukjes spons achterliet in Brunssum-Noord, maar staat niet vast dat de man dieren kwaad wilde doen.

Gevaarlijk voor dieren
Bewoners wijzen erop dat dieren het slachtoffer kunnen worden als ze het materiaal opeten. Een woordvoerster van Dierenbescherming Limburg bevestigt dat. Volgens haar kunnen dieren ziek worden of zelfs overlijden als ze te veel spons binnenkrijgen, ook als dat niet gebakken is.

Het is bij haar weten nog niet eerder voorgekomen iemand is aangehouden voor deze vorm van dumping.

Sociale media
Een bericht over de dumping op sociale media leverde al snel meer dan honderd vooral boze reacties op. Het bericht werd  in korte tijd enkele duizenden malen gedeeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →