Ajax erkent aansprakelijkheid voor situatie Nouri en biedt excuses aan

Print
Ajax erkent aansprakelijkheid voor situatie Nouri en biedt excuses aan

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax tijdens de persconferentie over Abdelhak Nouri. Van der Sar gaat in op nieuwe informatie die beschikbaar is gekomen rond de situatie van de voetballer. Afbeelding: ANP

Ajax erkent aansprakelijkheid in de situatie rondom Abelhak Nouri en biedt excuses aan richting de familie.

Dat zei directeur Edwin van der Sar maandag op een speciaal belegde persconferentie. De behandeling op het veld in Oostenrijk is niet adequaat geweest, concludeert de club op basis van nieuwe inzichten.

Blijvende hersenschade
Nouri zakte in juli vorig jaar door hartfalen tijdens een trainingskamp van Ajax in Oostenrijk in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De talentvolle aanvaller liep blijvende hersenschade op en zal volgens zijn artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.

"Wij nemen onze volle verantwoordelijkheid", zei een zichtbaar geëmotioneerde Van der Sar op een speciaal ingelaste persconferentie in de Arena. "Lange tijd hebben we gedacht dat we Nouri een goede behandeling hebben gegeven, maar nu daar door toonaangevende cardiologen anders tegenaan wordt gekeken, moeten we onze mening herzien."

Arbitragezaak
De familie van Nouri maakte vorige maand bekend naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen om Ajax te dwingen tot het betalen van een fikse schadevergoeding. De kans is groot dat de arbitragezaak niet doorgaat nu Ajax de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt.

Van der Sar is vandaag langs geweest bij de familie. Er volgt nieuw overleg over hoe de zaak afgehandeld moet worden. "Ik verwacht dat de arbitragezaak er niet gaat komen, maar het is uiteindelijk aan de familie", zegt de oud-doelman. De selectie van Ajax is eerder vandaag van de conclusies van het onderzoek op de hoogte gesteld.