Hoogmis 'op Chalet Bergrust'; 'Oog van Sint Pieter' startpunt processie

Print
Hoogmis 'op Chalet Bergrust'; 'Oog van Sint Pieter' startpunt processie

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De jaarlijkse processie van parochie Sint Pieter wordt zondag 1 juli voorafgegaan door een openluchtmis op het terras van Chalet Bergrust.

Het patroonfeest van de Heilige Petrus bestaat al jaren uit drie delen. Na de plechtige hoogmis (aanvang 's ochtends om 10 uur), vertrekt de processie voor een 'rondje Sint Pieter'. Ditmaal wordt  (rond kwart over elf) vertrokken van het Oog van Sint Pieter, de parkeerplaats halverwege de berg. 

De stoet gaat onder meer via de Mergelweg, Jekerschan en Aylvalaan naar de kerk Sint Pieter beneden gelegen aan de Sint Maternusstraat. Na de processie is er voor de bezoekers veel muziek en uiteraard de gelegenheid iets te drinken. In de vroege ochtend van 1 juli start in de Sint Maternusstraat en de Willibrordustraat een rommelmarkt. 

Voor de complete route van de Sint Pieterprocessie ga naar de website van parochie Sint Pieter.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →