Hoogmis 'op Chalet Bergrust'; 'Oog van Sint Pieter' startpunt processie

Print
Hoogmis 'op Chalet Bergrust'; 'Oog van Sint Pieter' startpunt processie

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De jaarlijkse processie van parochie Sint Pieter wordt zondag 1 juli voorafgegaan door een openluchtmis op het terras van Chalet Bergrust.

Het patroonfeest van de Heilige Petrus bestaat al jaren uit drie delen. Na de plechtige hoogmis (aanvang 's ochtends om 10 uur), vertrekt de processie voor een 'rondje Sint Pieter'. Ditmaal wordt  (rond kwart over elf) vertrokken van het Oog van Sint Pieter, de parkeerplaats halverwege de berg. 

De stoet gaat onder meer via de Mergelweg, Jekerschan en Aylvalaan naar de kerk Sint Pieter beneden gelegen aan de Sint Maternusstraat. Na de processie is er voor de bezoekers veel muziek en uiteraard de gelegenheid iets te drinken. In de vroege ochtend van 1 juli start in de Sint Maternusstraat en de Willibrordustraat een rommelmarkt. 

Voor de complete route van de Sint Pieterprocessie ga naar de website van parochie Sint Pieter.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen