Bovens: laat uitslagen centraal examen vmbo'ers staan

Print
Gouverneur Theo Bovens roept minister van Onderwijs Arie Slob op de uitslagen van de centrale eindexamens van de 354 gedupeerde vmbo-leerlingen uit Maastricht te laten staan.

Op die manier blijft het volgens hem 'overzichtelijk' wat er nog moet worden gerepareerd. 

Centraal examen
De eindexamens van 354 leerlingen van het VMBO Maastricht werden vorige week ongeldig verklaard omdat ze die examens volgens de regels nooit hadden mogen maken. Minister Slob liet maandag weten dat hij niet uitsluit dat cijfers die scholieren bij het centraal examen hebben gehaald, toch worden gehandhaafd. Theo Bovens hoopt dat daartoe besloten wordt. "Waar ik op aandring is dat in ieder geval de cijfers van het centrale examen geldig worden verklaard", reageert de CDA-bestuurder. "Ik roep de minister op dat te doen. Ik hoor ook de geluiden uit Den Haag dat hij die kant wel op wil."

Drama
Bovens benadrukt verder dat hij meeleeft met de honderden gedupeerde vmbo'ers. "Het is natuurlijk een drama voor leerlingen en ouders, het is vreselijk wat er is gebeurd. Ik hoop dat er deze week een oplossing gevonden wordt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →