Vaals stapt uit Trambaanfietsroute

Print
Vaals stapt uit Trambaanfietsroute

De trambaanroute gaat onder meer over het oude viaduct in Reijmerstok. Afbeelding: Diana Scheilen

Vaals - Vaals heeft maandagavond besloten uit de Trambaanfietsroute te stappen. De gemeenteraad nam unaniem een motie aan. Die stelt dat die route weinig toegevoegde waarde heeft, te duur wordt en zowel maatschappelijk als politiek onder druk staat.

Wethouder John Coenen wees er de gemeenteraad op dat het 'nee' tegen de fietsroute niet goed zal vallen bij allerlei partners in de regio, zoals Maastricht, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem.: "Vaals krijgt nu de zwarte piet."

Discussie
Al jaren wordt gestudeerd op een recreatieve fietsroute over het voormalige tracé van de tram Maastricht – Vaals die van 1925 tot 1938 reed. De route volgt grotendeels de rijksweg, maar juist over de plekken waar daarvan wordt afgeweken, is veel discussie, zoals in Cadier en Keer, Gulpen en Oud-Lemiers.

Vaals wil het gereserveerde geld (in overleg met de regio) nu besteden aan de opwaardering van bestaande (fiets)routes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →