Vaals stapt uit Trambaanfietsroute

Print
Vaals stapt uit Trambaanfietsroute

De trambaanroute gaat onder meer over het oude viaduct in Reijmerstok. Afbeelding: Diana Scheilen

Vaals - Vaals heeft maandagavond besloten uit de Trambaanfietsroute te stappen. De gemeenteraad nam unaniem een motie aan. Die stelt dat die route weinig toegevoegde waarde heeft, te duur wordt en zowel maatschappelijk als politiek onder druk staat.

Wethouder John Coenen wees er de gemeenteraad op dat het 'nee' tegen de fietsroute niet goed zal vallen bij allerlei partners in de regio, zoals Maastricht, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem.: "Vaals krijgt nu de zwarte piet."

Discussie
Al jaren wordt gestudeerd op een recreatieve fietsroute over het voormalige tracé van de tram Maastricht – Vaals die van 1925 tot 1938 reed. De route volgt grotendeels de rijksweg, maar juist over de plekken waar daarvan wordt afgeweken, is veel discussie, zoals in Cadier en Keer, Gulpen en Oud-Lemiers.

Vaals wil het gereserveerde geld (in overleg met de regio) nu besteden aan de opwaardering van bestaande (fiets)routes.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen