Vaals stapt uit Trambaanfietsroute

De trambaanroute gaat onder meer over het oude viaduct in Reijmerstok.© Diana Scheilen

Vaals heeft maandagavond besloten uit de Trambaanfietsroute te stappen. De gemeenteraad nam unaniem een motie aan. Die stelt dat die route weinig toegevoegde waarde heeft, te duur wordt en zowel maatschappelijk als politiek onder druk staat.

Joos Philippens

Wethouder John Coenen wees er de gemeenteraad op dat het 'nee' tegen de fietsroute niet goed zal vallen bij allerlei partners in de regio, zoals Maastricht, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem.: "Vaals krijgt nu de zwarte piet."

DiscussieAl jaren wordt gestudeerd op een recreatieve fietsroute over het voormalige tracé van de tram Maastricht – Vaals die van 1925 tot 1938 reed. De route volgt grotendeels de rijksweg, maar juist over de plekken waar daarvan wordt afgeweken, is veel discussie, zoals in Cadier en Keer, Gulpen en Oud-Lemiers.

Vaals wil het gereserveerde geld (in overleg met de regio) nu besteden aan de opwaardering van bestaande (fiets)routes.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal