Picknick in Aambos voor Hospice de Mantelhof

Print

Afbeelding: Harrie Muijtjens

Heerlen - Restaurant Madame van Dam houdt jaarlijks een middag ten bate van hospice de Mantelhof. Waar in het verleden veilingen, quizzen en rariteitenkabinetten voor de donaties zorgden, wordt dit jaar weer de buitenlucht ingetrokken.

Je moet het Monique van de Kerkhof, alias Madame van Dam nageven. Ieder jaar zet ze met een team vrijwilligers een evenement neer waarin geld wordt opgehaald voor Hospice de Mantelhof. Vorig jaar trok de benefiet  voor het eerst buiten de eigen muren en werd de rand van het Aambos opgezocht. Bij de vijver werd een picknick georganiseerd. Het nabij gelegen scoutinggebouw van kapelaan Berix zorgde voor de stroom, waardoor de livemuziek versterkt kon worden en de koffiemachine en de drankkoelingen op temperatuur bleven.

Dit jaar zal het niet anders zijn. Voor 15 euro kunnen de bezoekers een picknick box reserveren, gevuld met vlees of vis en er is een vegetarische variant. Deze kunnen tot uiterlijk 1 juli gereserveerd worden, Madame van Dam houdt namelijk niet van verspilling. Maar ook zonder een box is er genoeg te smullen. Zo zijn er wafels en ijs te krijgen. Livemuziek is ook een belangrijk onderdeel van de middag. Met  Lola Marie, de Coriovallum Pipe Band,  Barn & Belle, Gilles Proust, Paul van Loo, Bolton & Jeninga, Peul Jan en Ralph Winkler & Paul Logister, staat het podium vol geprogrammeerd. Als afsluiter speelt de Heerlense All Stars Band, een samenraapsel van diverse artiesten die zullen optreden.

Om geld in het laatje te krijgen, zal er naast de verkochte picknick boxen ook een tombola gehouden worden en kun je voor wijze raad terecht bij Yvonne Bok. Als aan het eind van de dag de kosten worden verrekend met de omzet, doet Madame van Dam zelf ook nog een duit in het zakje.

De dag start om 12.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Om 19.00 uur is het programma afgelopen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →