Koningin Máxima doet Limburg aan

Print
Koningin Máxima doet Limburg aan

Afbeelding: ANP

Schillersheide en Santfort - Koningin Máxima brengt woensdagmiddag een bezoek aan Ittervoort. Daar woont ze bij Adams Muziekcentrale het ondertekenen van een convenant bij voor beter muziekonderwijs op scholen.

De organisatie DOOR! is al een paar jaar bezig met een masterplan muziekonderwijs in Limburg. Het doel van DOOR! is muziekonderwijs in Limburg volwaardig onderdeel te laten zijn van het lesprogramma in het primair onderwijs en door te laten lopen naar het voortgezet onderwijs.

Afspraken
Inmiddels heeft DOOR! ervoor gezorgd dat er met alle basisscholen in de provincie afspraken zijn gemaakt over het structureel geven van muziekles. Daardoor zijn onder meer bijna 78.000 basisschoolkinderen verzekerd van muziekles.

Concert
Bij de ondertekening in Ittervoort woont koningin Máxima ook een SamenDOOR!concert bij, met bijdragen van onder andere de philharmonie zuidnederland, een kinderkoor en pabostudenten.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting maakt zich landelijk sterk voor beter muziekonderwijs en wil dat in 2020 alle kinderen in Nederland muziekles krijgen. Het convenant van DOOR! is een voortvloeisel daarvan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen