Schunck* vult rustdag WK met voetbal

Print
Schunck* vult rustdag WK met voetbal

Afbeelding: Schunck*

Woensdag 4 juli is een rustdag op het WK voetbal. Voor wie toch geen genoeg kan krijgen van het spelletje is er die dag een voetbalavond in Schunck*, waar het boek Onsterfelijk Torino gepresenteerd wordt.

Dit boek, geschreven door de Heerlense advocaat, schrijver en voetballiefhebber Roberto Pennino, gaat over de nasleep van de vliegramp bij Superga in 1949, waarbij nagenoeg de hele selectie van AC Torino om het leven kwam. Dit was destijds hét toonaangevende team in het Italiaanse voetbal. Pennino, die Italiaanse roots heeft, las over de vliegramp toen hij in Italië was. Hij ging op zoek naar het verhaal dat zich na de ramp afspeelde en sprak onder meer met jeugdspelers die met de grote spelers van ‘Il Grande Torino’ hebben samengespeeld.

De boekpresentatie vindt woensdag 4 juli om 19:30 plaats in de bibliotheek van Schunck* in het glaspaleis. De toegang is gratis, na aanmelding via https://schunck.nl/agenda/boekpresentatie-onsterfelijk-torino/

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →