Twaalf brouwers naar Bourgondisch Bierproeven

Print
Twaalf brouwers naar Bourgondisch Bierproeven

Afbeelding: Heerlen Mijn Stad

Stichting Cultbier Heerlen houdt komend weekend weer het Bourgondisch bierproeven. Twaalf brouwerijen zijn aanwezig om hun varianten van hun gerstenat aan het publiek te laten proeven.

De bieren worden in speciale proefglaasjes geschonken, waardoor het makkelijker is om meerdere bieren van verschillende brouwers te proeven en je niet met volle kelken speciaalbier zit. Aan verantwoordelijk alcoholgebruik is dus gedacht.
Op het evenement maken twaalf bierbrouwers hun opwachting. Naast lokale brouwers, zoals het Brouwgilde Abdij Rolduc, Gerlachus Bierbrouwerij en Whiskystokerij uit Hulsberg en Breuster Brouwers uit Eijsden, zijn ook brouwers van buiten de provincie (Jantjes Brouwerij uit Uden) aanwezig en natuurlijk mogen brouwers uit speciaalbierwalhalla België ook niet ontbreken. Uit dit land maakt Brouwerij de Feniks met zijn speciaalbieren uit Kortrijk de reis naar Heerlen. 
Bourgondisch bierproeven vindt zondag 8 juli van 13:00 uur tot 20:00 uur plaats op de Morenhoek aan het einde van de Plaarstraat (één van de Vijf Pleintjes) voor dansschool Swing-inn, en in de nabijgelegen Luciushof en de Oude Veemarkt. De organisatie is in handen van stichting Cultbier en de Vijf Pleintjes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →