Bastiaens rector magnificus Open Universiteit

Print
Bastiaens rector magnificus Open Universiteit

Afbeelding: De Limburger/Bas Qaedvlieg

Prof. dr. Theo Bastiaens (1968) wordt de nieuwe rector magnificus van de Open Universiteit. De uit Heerlen afkomstige hoogleraar volgt per 1 januari 2019 Anja Oskamp op die na acht jaar rectoraat vertrekt.

Bastiaens vormt in de nieuwe functie het College van bestuur van de Open Universiteit (OU) samen met de voorzitter, Arent van der Feltz.

Twintig jaar
Bastiaens is al twintig jaar verbonden aan de OU, sinds 2006 als (deeltijd)hoogleraar onderwijstechnologie. Hij is nu vice-president van de FernUniversität in Hagen (Duitsland). Het College van bestuur van de Open Universiteit bestaat uit twee leden: de voorzitter, Arent van der Feltz, en de rector magnifcus.

Online leren
De aankomend bestuurder studeerde na de Pabo in Heerlen Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1997 aan de Universiteit Twente. Hij is gespecialiseerd in online leren. In 1998 stapte hij over van Twente naar de OU, waar hij sinds 2006 de leerstoel Didactiek van nieuwe media beheert. Dat jaar werd hij ook professor Mediadidaktiek aan de FernUniversität in Hagen.