Maria-Gewanden levert 40 ideeën voor Bongaardpark aan

Print
Maria-Gewanden levert 40 ideeën voor Bongaardpark aan

Op een brainstormsessie werden dinsdagavond 40 ideeën aangedragen voor de invulling van het Bongaardpark. Afbeelding: Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden

Hoensbroek - Op een brainstormsessie hebben inwoners van de Hoensbroekse wijk Maria-Gewanden deze week veertig ideeën aangedragen voor de nieuwe invulling van het Bongaardpark in hun wijk. Hier stonden tot voor kort flats, die gesloopt zijn.

Onder de aangedragen ideeën zitten onder meer volktuinen, een trapveldje, een watertappunt, het planten van fruitbomen en een aansluiting op de nieuwe fiets- en wandelroute Leasure Lane. Jos Reinders, die namens Neimed als 'brooker' bij het IBA-project Gebrookerbos betrokken is, laat weten zeer tevreden te zijn met de inbreng uit de buurt. "Het was een levendige brainstorm van de bewoners. Als vervolgstappen gaan we keuzes maken uit de 40 ingediende ideeën, een werkgroep formeren en een plan ontwikkelen."

Gebrookerbos

Het Bongaardpark is onderdeel van het IBA-project Gebrookerbos. Dit is een project waarbij het gebied Heerlen-Noord (tussen kasteel Hoensbroek en de Brunssummerheide), dat van oudsher een decor was van de mijnbouw, wordt herontwikkeld. Daarbij worden omwonenden vanaf het begin bij de nieuwe plannen betrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →