Justitie wil behandeling voor ‘oplichter’ Stan T.

Print
Justitie wil behandeling voor ‘oplichter’ Stan T.

Afbeelding: Fotolia

Vlodrop - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank Utrecht 163 dagen gevangenisstraf en zes maanden voorwaardelijk geëist tegen de vermeende oplichter Stan T. (20) uit Vlodrop. Het onvoorwaardelijk deel van de eis is gelijk aan het voorarrest. T. moet zich verplicht laten behandelen in een zorginstelling, vindt het OM.

Volgens de advocaat van T., Gitte Stevens, is het belangrijk dat het OM geen gevangenisstraf langer dan het voorarrest heeft gevraagd. “Dat was de inzet van de verdediging. Dat de cliënt hulp nodig heeft, lijkt voor alle partijen duidelijk”. 

Afpersing
Stan T. heeft, onder mom van goede contacten met een Duitse motorbende, eind 2017 een 27-jarige vrouw uit Maartensdijk gestalkt en haar en haar familie bedreigd en proberen af te persen. Hij was kwaad omdat de vrouw niet in wilde gaan op zijn avances. De politie pakte Stan T. op 27 december in Maartensdijk op het erf van de vermeende slachtoffers op. Hij was toen drie weken op vrije voeten. 

Voetbalkaartjes
De man uit Vlodrop moest eerder de cel in omdat er vanuit het hele land aangiftes tegen hem waren gedaan. Hij zou onder andere via internet hebben gesjoemeld met voetbalkaartjes en een ex-vriendin hebben gestalkt. De rechtbank Limburg moet deze oplichtingszaak nog behandelen.

In de zaak Maartensdijk doet rechtbank Utrecht op 10 juli uitspraak.