Amnesty richt in Dominicanen blik op schaduwkant WK Voetbal

Print
Amnesty richt in Dominicanen blik op schaduwkant WK Voetbal

Afbeelding: Ingimage.com

Rusland staat momenteel volop in de schjnwerpers vanwege het WK voetbal. Amnesty International werpt dinsdag 3 juli in boekhandel Dominicanen een ander licht op het land waar het met mensenrechten slecht is gesteld.

Terwijl de ogen van de wereld zijn gevestigd op voetballers die om de bal vechten, vechten mensenrechtenverdedigers in Rusland een heel andere strijd, aldus Amnesty International. "Elke dag weer moeten zij zich opmaken voor een oneerlijke strijd tegen de machthebbers. Activisten worden in Rusland in de media zwartgemaakt, opgepakt, aangevallen en soms zelfs vermoord."

Amnesty International houdt daarom een schrijfactie. Dit keer richt de actie zich op Oleg Sentsov. Hij protesteerde eind 2013 tegen de Russische inname van de Krim, waar hij vandaan komt. De Russische autoriteiten beschuldigden Sentsov van terroristische activiteiten. 

In boekhandel Dominicanen houdt Amnesty dinsdag 3 juli een schrijfactie waarbij de Russische aanklager wordt verzocht Oleg Sentsov onmiddelijk vrij te laten. De schrijfactie start om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →