Sloop dreigt voor monumentale boerderij na brand

Print
Sloop dreigt voor monumentale boerderij na brand

Na de brand is het pand aan de Bergerweg in Vlodrop dichtgetimmerd, in afwachting van onderzoeken naar de schade.  Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Vlodrop - De monumentale woonboerderij die vorige maand afbrandde in Vlodrop, wordt mogelijk deels gesloopt.

De eigenaar wil met de gemeente overleggen over de mogelijkheden. Om gezondheidsredenen heeft dat overleg nog niet plaatsgevonden, vertelt diens vriendin. "Waarschijnlijk moet het deel waar de brand heeft gewoed tegen de vlakte." Deskundigen buigen zich nog over de vraag of het pand valt op te bouwen. Zo zijn binnenmuren door de brand scheefgetrokken.

Oude stijl
In overleg met de gemeente wil de eigenaar bekijken of het pand in de oude stijl herbouwd moet worden, of dat er ook iets anders teruggebouwd kan worden. De gemeente wil nog niet reageren, omdat de eigenaar zich nog niet heeft gemeld. "Afhankelijk van wat de plannen zijn van de eigenaar voor deze locatie, gaan we in vooroverleg of gaan we eventuele plannen beoordelen."

Lees ook: Grote brand in woonboerderij Vlodrop

De boerderij uit 1896 staat op de gemeentelijke monumentenlijst. De huidige eigenaar kocht het pand in 2012 en verbouwde het. In de voorbije jaren was het diverse keren verhuurd.

Geruchten
Vlak voor de brand was er sprake van overlast door een huurder. Het pand stond op het moment van de brand net leeg. Al snel deden er geruchten over brandstichting de ronde. De politie laat desgevraagd weten dat het onderzoek naar de brand is afgerond, en dat er geen aanwijzing voor brandstichting is gevonden.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →