Privatiseren Steinerbos van de baan

Print
Privatiseren Steinerbos van de baan

Afbeelding: MGL

Stein - Steinerbos zal niet worden geprivatiseerd. Dat zijn de vier fracties die de nieuwe coalitie vormen na langdurig beraad overeengekomen. De huidige BV blijft het park exploiteren.

Dit staat in het coalitieakkoord Kansrijk besturen, dat woensdag is getekend door DOS, CDA, SB en VVD.

Reserve
De overeenkomst met de BV per 1 januari geldt voor twaalf jaar en betreft ook de brasserie. Directeur Bert Hillen wordt geacht zijn businessplan, met binnenspeelvoorziening, gefaseerd uit te voeren en het exploitatieresultaat te verbeteren. Om achterstallig onderhoud weg te werken en een reserve te vormen, krijgt hij van de gemeente eenmalig 400.000 euro. De coalitie wil dat de BV straks zelf opdraait voor een negatief exploitatieresultaat, dit wordt nog juridisch getoetst. De gemeente blijft eigenaar en enig aandeelhouder van het recreatiepark.

Zelfstandigheid
Alleen de VVD levert als eenmansfractie geen wethouder. Een keert er niet terug in het nieuwe college. De plek van Anton Roest (SB), die Financiën deed, wordt ingenomen door Joep Ummels. Hij krijgt Onderwijs en Verenigingen, terwijl Financiën doorschuift naar zijn partijgenoot Natascha Wingelaar.

Steinerbos was het heikelste dossier waarover partijen het eens moesten worden. Met name DOS koerste de afgelopen regeerperiode op privatisering maar SB wilde daar niets van weten. De coalitiepartijen noemt de zelfstandigheid van Stein een absolute prioriteit en wil in de ambtelijke organisatie blijven investeren. Tegelijk willen ze bestaande regionale en grensoverschrijdende samenwerkingen versterken.

Nu Joep Ummels wethouder wordt, wordt Maddy Goossen raadslid.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen