Thomas Müller wijt Duitse aftocht aan randzaken

Print
Thomas Müller wijt Duitse aftocht aan randzaken

Afbeelding: EPA

De Duitse international Thomas Müller wijt de historisch vroege aftocht van de 'Mannschaft' op het WK ook aan randzaken.

Zo ging het bij de nationale ploeg wekenlang over het omstreden bezoekje van Mesut Özil en Ilkay Gündogan aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die afgelopen weekeinde werd herkozen.

Rekening
"Als je wereldkampioen bent, lig je onder een vergrootglas en word je geconfronteerd met zaken die niets met voetbal te maken hebben'', zei Müller na de nederlaag tegen Zuid-Korea en daarmee de uitschakeling op het WK (0-2). "Daar krijgen we nu de rekening voor gepresenteerd.''

Aanvoerder Manuel Neuer had eerder al erkend dat de affaire rond Özil en Gündogan voor ruis zorgde binnen de nationale ploeg. ,,Het werkte een beetje storend en belastend'', zei de doelman. De Duitsers voelden zich ook niet zo prettig in het basiskamp in Vatoetinki, iets ten zuiden van Moskou. Daar hing een stuk minder sfeer dan vier jaar geleden bij het WK in Brazilië, waar de Duitsers in Campo Bahia de basis legden voor de wereldtitel.