Toch mondjesmaat treinen ondanks ov-staking

Print
Toch mondjesmaat treinen ondanks ov-staking

Archiefbeeld. Afbeelding: Flickr/Rob Dammers

Ondanks de staking in het streekvervoer rijden er donderdag toch treinen van Arriva.

Dat laat de vervoerder weten. 

Dienstregeling
Volgens Arriva lukt het tot even voor twee uur om de trein tussen Maastricht en Heerlen volgens dienstregeling te laten rijden. Later op de middag is dat niet meer mogelijk. Ook op de Maaslijn, het traject tussen Roermond en Nijmegen, kan zo nu en dan een trein rijden. 

Staking
De rest van het trein- en busverkeer ligt donderdag nog steeds zo goed als plat vanwege de staking. Chauffeurs en machinisten van regionale vervoersbedrijven voeren actie voor onder meer hoger loon, minder werkdruk en extra pauzes. De staking duurt sowieso tot en met vrijdag. Vakbonden CNV en FNV bekijken dan of ze vinden dat er nog extra acties nodig zijn. Over de stakingsbereidheid klinken ondertussen tegenstrijdige geluiden. Volgens vakbond FNV rijdt 85 procent van de bussen niet, maar volgens de werkgevers rijdt 25 tot 40 procent.

Alle treinen van de NS rijden overigens gewoon volgens dienstregeling. Het spoorbedrijf valt onder een andere cao en maakt dus geen onderdeel uit van de stakingsacties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →