Max Verstappen krijgt kwalificatiemodus in Oostenrijk

Print
Max Verstappen krijgt kwalificatiemodus in Oostenrijk

Afbeelding: Red Bull

Goed nieuws voor Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo. De coureurs van Red Bull krijgen vanaf de Grand Prix van Oostenrijk de beschikking over de kwalificatiemodus van de Renault-motor.

Het fabrieksteam van Renault maakte in Frankrijk al gebruik van de upgrade, nu is het dus de beurt aan klantenteam Red Bull.

Updates
"In Frankrijk hadden we het nog niet, ongeacht of dat kwam door logistieke of technische redenen. Daarna hebben we in een zeer net gesprek met Renault bevestiging gekregen dat wij vanaf Oostenrijk dezelfde updates als het fabrieksteam krijgen. Dat is ons toegezegd", zei Dr. Helmut Marko in gesprek met motorsport-magazin.com.

Manco
Marko geeft aan dat het gebrek aan vermogen juist in de kwalificaties het grote manco is van Red Bull. "Onze racesnelheid was altijd al goed", begint Marko. "Of die modus net zo effectief is als de versie van Ferrari of Mercedes weten we nog niet. Als het ons lukt om wat verder naar voren te komen op de startopstelling, dan zijn we optimistisch dat we om alle drie de plaatsen op het podium mee kunnen doen."