Duitse voetbalbond met Löw in gesprek over toekomst

Print
Duitse voetbalbond met Löw in gesprek over toekomst

Afbeelding: AFP

De Duitse voetbalbond DFB neemt de tijd om de toekomst van bondscoach Joachim Löw te bespreken.

 Voorzitter Reinhard Grindel voert de komende dagen gesprekken met de sportieve leiding van het Duitse nationale team, dat woensdag een smadelijke aftocht op het WK beleefde. "Ik heb Jogi Löw woensdagavond al even gesproken en met hem afgesproken dat we de komende dagen bespreken hoe het nu verdergaat", zei Grindel tegen Bild.

2022
Löw zette vorige maand, nog voor het WK in Rusland was begonnen, zijn handtekening onder een nieuw contract dat pas na het volgende WK van 2022 in Qatar afloopt. Hij liet echter na de 2-0- nederlaag tegen Zuid-Korea doorschemeren dat die verbintenis niet heilig is. "Ik weet nog niet hoe het verdergaat, daarvoor is het nu te vroeg. Ik ben vooral zwaar teleurgesteld dat we het niet gered hebben."

Grindel riep Löw en zijn staf ter verantwoording na het echec. "Het is niet mijn taak de problemen te analyseren. Dat mag de sportieve leiding doen. Ze zullen met een uitleg moeten komen en dan zal de bond daaruit conclusies trekken."

Wanhopig
Talrijke coryfeeën uit het Duitse voetbal worstelden met de vraag hoe de ploeg die in 2014 nog de wereldtitel veroverde, in Rusland niet verder kwam dan de voorronde. "Het optreden van ons nationale team was zo wanhopig, dat één schuldige niet is aan te wijzen", zei de vermaarde trainer Felix Magath. "In het clubvoetbal hebben we ook al enkele jaren geen internationale prijzen gewonnen. Blijkbaar gaat de nationale ploeg mee in deze neerwaartse spiraal."

Oud-international Paul Breitner zag 'oudemannenvoetbal'. "Löw had geen vast team en geen plan. Ik denk dat de discussie over volgevreten voetballers die het succes niet meer nodig zich nu genadeloos aandient."