Tegenvaller voor geluksconferentie: Halsema kan niet

Print
Tegenvaller voor geluksconferentie: Halsema kan niet

Afbeelding: Archief ANP

Posterholt - Vette pech voor de organisatie van een conferentie over geluk in de gemeente Roerdalen. De beoogde dagvoorzitter en hoofdspreker moet afhaken.

Femke Halsema heeft op 30 november dit jaar wel wat anders aan haar hoofd. De GroenLinks-politica is dan hoogstwaarschijnlijk in dienst als burgemeester van Amsterdam. Ze werd woensdag door de Amsterdamse gemeenteraad voorgedragen als belangrijkste kandidaat voor die post.

Folders
En dus heeft de gemeente Roerdalen het nakijken. Die moet op zoek naar een andere dagvoorzitter voor de conferentie over geluk, erkent een woordvoerster. “We wilden haar heel graag hebben, daarom hebben we haar ook al heel vroeg vastgelegd. We wisten dat ze genoemd werd als mogelijke kandidaat voor Amsterdam, daarom hebben we ook gewacht met het drukken van de folders voor de conferentie.” Op de website staat Halsema echter wel al aangekondigd.

Klein geluk
De organisatie van de werkconferentie is donderdag bijeengekomen om te kijken wie het dagvoorzitterschap kan overnemen. Roerdalen presenteert zich al enkele jaren als gemeente die ‘klein geluk’ centraal heeft staan. De bijeenkomst in 30 november richt zich op vernieuwing bij overheden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →