Kamer bespreekt volgende week VMBO Maastricht

Print
Kamer bespreekt volgende week VMBO Maastricht

Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Het debat in de Tweede Kamer over het debacle op het VMBO Maastricht wordt niet meer deze week gehouden.

De hele Kamer steunde donderdag een voorstel van Paul van Meenen (D66) om de kwestie niet meer op de late donderdagavond, maar volgende week te bespreken.

Nacht
De Kamer zou eigenlijk donderdag om 23.00 uur beginnen met het debat, waardoor dat tot diep in de nacht dreigde te gaan duren. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) kondigde woensdag maatregelen aan om de leerlingen te helpen om alsnog hun diploma te halen. Daarom is het volgens Van Meenen niet meer zó urgent dat er nog een nachtelijk debat moet worden gehouden. Ook komt Slob de komende dagen mogelijk nog met meer informatie.

Lees ook: Slob wast bestuur school de oren: 'Het is gewoon een zooitje'

Het voorstel om volgende week te debatteren kon op de steun van de voltallige Kamer rekenen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen