Van Marwijk gaat Van Bommel adviseren bij PSV

Print
Van Marwijk gaat Van Bommel adviseren bij PSV

Van Bommel stond donderdag voor het eerst op het trainingsveld. Afbeelding: ANP

Bert van Marwijk gaat hoofdtrainer Mark van Bommel ondersteunen bij PSV.

De gelouterde trainer uit Meerssen krijgt een rol op de achtergrond, zo vertelde Van Bommel donderdag op een drukbezochte persconferentie. 

Alles meegemaakt
Eerder was al bekend dat Van Marwijk niet als assistent op de bank zal gaan zitten in Eindhoven. Op de persconferentie verduidelijkte Van Bommel hoe hij gebruik zal gaan maken van de kennis van zijn schoonvader. "Hij gaat niet dagelijks op het veld staan", legde de coach uit Maasbracht uit. "Dan zul je hem een paar dagen zien, dan weer even niet. Als je zo iemand in de familie hebt, die alles heeft meegemaakt, dan zou het dom zijn om dat niet te benutten. Ik verwacht dat hij me advies en tips geeft. Wat ga je doen? Hoe ga je dat aanpakken?"

Vakantie
Van Marwijk en Van Bommel werken al een poos samen. Deze zomer waren ze nog op het WK in Rusland actief als trainer en assistent van Australië. Afgelopen dinsdag werd de ploeg uitgeschakeld, waarna Van Bommel direct naar Nederland reisde. Deze donderdag stond hij voor het eerst op het trainingsveld. Voordat hij verder gaat met de voorbereiding gaat de 41-jarige trainer - op advies van de clubleiding - eerst een weekje op vakantie."Als je in een stuk doorgaat na het WK ben je pas in mei 2019 klaar. Spelers hebben rust nodig, maar trainers ook. Ik ben het met de club eens dat je fris en met een goed gevoel op het veld moet staan."

Warm
Van Bommel werd donderdag met open armen ontvangen bij de club waar hij twee periodes als speler actief was. Dat stemde de oud-international meer dan tevreden, vertelde hij op de persconferentie. "Dit is een warme club. Dat voelen jullie ook. Hier voel ik me prettig. Als je alles voor de club geeft, warderen mensen dat ook."