Scholieren worden donderdag gebeld over ontbrekende toetsen

Print
Scholieren worden donderdag gebeld over ontbrekende toetsen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Alle gedupeerde vmbo-scholieren worden donderdag nog gebeld over hoeveel toetsen ze missen. Dat bevestigt Paul ’t Lam, woordvoerder voor VMBO Maastricht.

"Vandaag krijgen ze te horen wat de uitkomst is van het onderzoek van de landelijke onderwijsinspectie. Maar het individuele plan, waarin staat welke toetsen er ook daadwerkelijk moeten worden ingehaald, ligt er nog niet. Dit wordt uiterlijk maandag met een individueel gesprek bekend gemaakt."

Lees ook: Ouders en leerlingen worden gek van het wachten

Rapport
In de loop van woensdagnacht kwam bij het VMBO Maastricht het rapport van de inspectie binnen, vertelt ’t Lam. "Pas toen wisten wij als school wat er precies in het rapport stond. Omdat de school er op gebrand is om de juiste informatie te geven, lieten we de leerlingen woensdag per brief weten dat uiterlijk maandag bekend zou worden wat er precies moet worden ingehaald. Dat is nu nog steeds het geval."

Onzin
Onderwijsminister Arie Slob reageerde donderdag in De Limburger geïrriteerd op het nieuws dat de school zei pas uiterlijk maandag de scholieren te gaan informeren: "Dat is echt onzin. Dit is een titanenklus geweest voor de inspectie en daar hoeft de school niet nog eens haar eigen beschouwing op los te laten. De school hoeft ook niet op de vertaalslag van de examencommissie te wachten om de leerlingen te informeren over de tekortkomingen die ze in hun huidige Programma van Toetsing en Afsluiting hebben."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →