Maastricht bekijkt groot calisthenicspark en extra zwemlocatie in natuur

Print
Maastricht bekijkt groot calisthenicspark en extra zwemlocatie in natuur

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Aan krachttraining doen op vrij toegankelijke en relatief eenvoudige sporttoestellen in de openbare ruimte. Maastricht broedt op één groot calisthenicspark. Daarnaast wordt gesproken over een extra locatie voor natuurzwemmen.

Maastricht kent op dit moment zes locaties waar kleinschalig aan calishenics - een samentrekking van de Griekse woorden kalos (mooi) en sthénos (kracht), en een uit Amerika overgewaaide rage - kan worden gedaan.

Het gaat om het stadspark, de Geusselt, Mariaberg, De Heeg, Caberg/Malpertuis en de Hazendans. Dit jaar komen daar nog vier vergelijkbare locaties bij in Heugem, Bosscherveld, Nazareth en op de Groene Loper.

Populair
Het stadsbestuur bekijkt nu de mogelijkheden om daarnaast te komen tot één groot park voor het populaire calisthenics. Forse uitbreiding van de voorziening is het stadspark is daarbij een optie, net als een totaal nieuwe sportruimte op De Griend. Het college van B en W gaat daarnaast in gesprek met grondeigenaar Wyckerveste om eventueel te komen tot een vijfde locatie voor natuurzwemmen rondom de Pietersplas.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →