Programma en plattegrond van het OLS-terrein in Ophoven (Kinrooi)

Print
Programma en plattegrond van het OLS-terrein in Ophoven (Kinrooi)

Afbeelding: Johannes Timmermans

Ben je van plan het OLS 2018 in het Belgische Ophoven (gemeente Kinrooi) te bezoeken? Wij hebben alle relevante informatie voor je op een rijtje gezet.

Het Oud-Limburgs Schuttersfeest start zondag om 10.00 uur traditiegetrouw in de feesttent met de protocollaire ontvangst van de genodigden en het winnende zestal van het vorige OLS, het zestal van ‘gastheer’ schutterij Sint-Servatius Raam. Daarna ziet het programma er als volgt uit:

Programma

11.30 uur: 
Ceremoniële opening op het paradeterrein. De gouverneurs van de beide Limburgen nemen de parade af, de vlaggen worden gehesen en de volksliederen worden gespeeld.
12.00 uur: 
Openingstoespraken in de feesttent, onder meer door de gouverneurs van de beide Limburgen en de president van de OLS-Federatie. Het openingsgebed wordt uitgesproken, en er wordt een heildronk uitgebracht op de beschermheren van het OLS, koning Willem-Alexander van Nederland en koning Filip van België. Aansluitend lossen de prominenten de openingsschoten.
12.20 uur: 
Start van de terreinwedstrijden: muziek (korpsen en solisten), exercitie, de strijd om de mooiste koningen en koninginnen, de modelste generaals en zo verder.
13.30 uur: 
Vertrek van de optocht, waaraan 146 schutterijen uit de beide Limburgen deelnemen.
16.40 uur: 
Start van de schietwedstrijden. Het schieten gaat door tot het te donker wordt, of tot er nog ongeveer dertig zestallen in de strijd zijn. De resterende zestallen komen op zaterdag 7 juli terug voor het ‘uitschieten’ van de wedstrijd.

Plattegrond:

Klik op de plattegrond voor een groter formaat.
Tip: print de plattegrond uit en neem hem mee! 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →