De Jong: Van Bommel wil dominant PSV zien

Print
De Jong: Van Bommel wil dominant PSV zien

Afbeelding: ANP

Mark van Bommel wil van PSV een dominante ploeg maken die tegenstanders kapot gaat spelen. PSV-spits Luuk de Jong heeft dat donderdag gezegd na afloop van de eerste training met de nieuwe hoofdcoach.

"Sommige dingen wil hij zeker anders. Hij wil dominant spelen, de bal snel rond laten gaan, de zones goed verdedigen en de ruimtes klein maken. Het is de manier waarop hij het spel ziet en wil spelen. Het kost nog tijd om dat in de ploeg te brengen en het is goed dat we daar vandaag mee zijn begonnen", aldus de voormalig aanvoerder van de landskampioen.

Duidelijk
Volgens De Jong heeft Van Bommel zijn plannen donderdag in de kleedkamer direct duidelijk gemaakt. "Het is pas de eerste dag maar het is fijn dat hij meteen duidelijk heeft gemaakt wat hij wil."

En hoewel Van Bommel donderdag in woord en gebaar direct een prominente rol opeiste, was de training volgens De Jong niet veel anders dan onder zijn voorganger Phillip Cocu. "Hij zit er kort op maar qua intensiteit was het niet anders. Van Bommel kiest voor andere oefeningen maar ook Cocu wilde altijd dat we vol gas geven."

Leider
De Jong heeft samen met Van Bommel nog bij het Nederlands elftal gezeten. Volgens hem is de Limburger een geboren leider. "Ik ken hem als speler een beetje. Hij is van nature een leider en dat is fijn voor de groep. Hij heeft een grote drive en let veel op de details."

Zijn eigen toekomst bij PSV is nog onzeker, herhaalde De Jong. De aanvaller staat na vier seizoenen open voor een vertrek uit Eindhoven. Volgens hem is er interesse maar is die nog niet concreet.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.