Boeren Brabant mogen voorlopig niet sproeien door droogte

Print
Boeren Brabant mogen voorlopig niet sproeien door droogte

Sproeien van het gewas langs de sevenumsedijk nabij Koningslust Afbeelding: Stefan Koopmans

Boeren in een gedeelte van Brabant mogen vanaf vrijdag voorlopig geen water gebruiken uit onder meer sloten, beken en plassen om hun gewassen te besproeien. Het zogenoemde onttrekkingsverbod geldt grofweg voor de districten Beneden Aa, Boven Aa en Raam.

Er mag wel drinkwater voor vee worden uitgehaald en het water mag wel worden gebruikt voor het blussen van branden.

Hoge temperaturen
De hoge temperaturen en de weersverwachting hebben ertoe geleid dat het waterschap deze maatregel moet nemen, laat het donderdag weten. Door lage waterstanden en afvoeren kunnen oevers en kaden beschadigen. Ook kunnen dieren en planten in het water sterven.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen