Fietsers opgelet: lantaarnpalen midden op fietspad

Print
Fietsers opgelet: lantaarnpalen midden op fietspad

Lantaarnpalen midden op fietspad. Afbeelding: DG/Bert Beelen

Mook - Het ziet er vreemd uit, een lantaarnpaal midden op het fietspad langs de Bovensteweg in Mook. "Geen zorgen", verzekert een woordvoerster van de gemeente Mook en Middelaar. "Het is nog niet af, de lichtmast staat tijdelijk op die plek en gaat naar de middenberm."

De Bovensteweg, de ruggengraat van het industrieterrein Korendal in Mook, krijgt een opknapbeurt. Zo komt er onder meer een vrijliggend fietspad met ter hoogte van het sportpark gescheiden oversteekplaatsen zodat fietsers veilig naar het voetbalveld kunnen.

Reconstructie
Het fietspad is officieel nog niet in gebruik. "In sommige gevallen is het bij een reconstructie niet mogelijk om de lichtmasten exact op de definitieve locaties te plaatsten. Dit is ook het geval in Mook", aldus de woordvoerster.

De lantaarnpalen midden op het fietspad zijn daar tijdelijk neergezet om werkruimte te maken voor de aanleg van de middenberm. Over een paar weken is de Bovensteweg klaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →