Dode door aanvaring tussen twee boten Scheveningen

Print
Dode door aanvaring tussen twee boten Scheveningen

Hulpdiensten aan het werk in de haven van Scheveningen, waar een aanvaring tussen twee boten heeft plaatsgevonden. De botsing heeft zeker een opvarende het leven gekost. Afbeelding: ANP

Door een aanvaring tussen twee boten in de haven van Scheveningen is een opvarende overleden. Drie slachtoffers werden gewond naar het ziekenhuis gebracht, van wie er een slecht aan toe is, en zeven mensen werden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken.

Een stalen motorboot met acht mensen aan boord kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met een snelle rubberboot (een RIB), met drie opvarenden. Meteen werd een grootscheepse zoektocht op touw gezet omdat niet duidelijk was of iedereen uit het water was gehaald.

Ocean Race
In de haven van Scheveningen waren festiviteiten aan de gang rond de Volvo Ocean Race. Die werden afgelast en een paar duizend bezoekers gingen huiswaarts.

Burgemeester
De Haagse burgemeester Pauline Krikke betuigde in Scheveningen haar medeleven met de nabestaanden van de opvarende die is overleden. "Er heeft een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden", zei ze. "De gebeurtenis werpt een donkere schaduw over de Volvo Ocean Race." Of en hoe het evenement vrijdag wordt hervat, kon de organisatie donderdagavond nog niet zeggen.

Politie en Openbaar Ministerie (OM) doen onderzoek naar het ongeluk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →