Onderzoek Jehova's getuigen stap dichterbij

Print
Onderzoek Jehova's getuigen stap dichterbij

Afbeelding: ANP

Een onderzoek naar seksueel misbruik bij de geloofsgemeenschap Jehova's getuigen komt een stap dichterbij. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) staat "niet onwelwillend'' tegenover het verzoek uit de Tweede Kamer, laat hij weten.

Kamerlid Michiel van Nispen (SP) zegt een meerderheid achter zich te hebben voor zijn voorstel: "Het gaat om waarheidsvinding, maar ook om het voorkomen van mogelijke slachtoffers in de toekomst."

Niet verplichten
Minister Dekker uitte eerder dit jaar nog de hoop dat de jehova's zelf een onafhankelijk onderzoek zouden laten instellen naar seksueel misbruik van vooral kinderen. Zij vonden dat echter niet nodig. De minister kan de Jehova's getuigen niet verplichten zich aan een onafhankelijk onderzoek te onderwerpen.

300 meldingen
Inmiddels hebben zich bijna driehonderd slachtoffers gemeld bij een speciaal meldpunt, bericht RTL Nieuws. Sommige slachtoffers beschuldigen de gesloten gemeenschap ervan de misstanden toe te dekken. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →