Doden door schietpartij op redactie Amerikaanse krant

Print
Door een schietpartij op de redactie van een krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag verscheidene mensen om het leven gekomen.

Volgens de politie is de man die het vuur zou hebben geopend in het gebouw van Capital Gazette gepakt. Verscheidene media reppen van zeker vier doden en een onbekend aantal gewonden

Volgens Amerikaanse media drong de schutter binnen op de redactie. Rechtbank- en misdaadverslaggever van de krant, Phil Davis, meldt dat de schutter door een glazen deur kwam en het vuur opende op werknemers. "Er is niks zo angstaanjagend dan horen dat mensen worden doodgeschoten, terwijl je onder je bureau ligt en dan horen dat de schutter zijn geweer herlaadt." 

De hulpdiensten zijn intussen massaal ter plaatse. Ze hebben de omgeving afgesloten en alle medewerkers uit het gebouw gehaald. De explosieven opruimingsdienst is ingezet vanwege de vondst van een verdacht pakketje. De politie doorzoekt op dit momenthet hele gebouw. 

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er mensen gewond geraakt en gaat het vermoedelijk om één schutter. 'Het gaat niet om honderden gewonden, maar we hebben mensen die gewond zijn'', aldus de woordvoerder. 

Het motief van de schutter is vooralsnog onduidelijk. The Capital Gazette is een lokale krant met 30.000 lezers. Het pand van de krant ligt in de buurt Washington.

De woordvoerster van het Witte Huis, Lindsay Walters, zegt dat president Donald Trump is geïnformeerd over de schietpartij. "We houden alle getroffenen in onze gedachten en gebeden”, klinkt het.