Opslag plastic afval Brunssum moet naar binnen

Print
Opslag plastic afval Brunssum moet naar binnen

Bewoners en mensen van gemeente en provincie bekeken donderdag de recycling van plastic afval, dat overlast van vliegen oplevert.  Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum - Plastic afval dat aan de Kranenpool bij Brunssum in de open lucht ligt, moet binnen twee weken in een bedrijfsruimte worden opgeslagen.

Daarmee hopen gemeente, provincie en recyclingbedrijf TpD de overlast van vliegen in de omgeving te verminderen. Voor sommige bewoners en raadsleden gaat de maatregel niet ver genoeg.

Verder wil TpD van leveranciers eisen dat ze het afval schoon aanleveren, zodat het minder insecten aantrekt.

Nog altijd problemen
Leers erkent dat daarmee nog lang niet alle problemen de wereld uit zijn. Die ontstaan doordat er meer vuil plastic afval wordt aangeleverd dan TpD kan verwerken. Hetzelfde probleem speelt in Stein, waar bewoners last hebben van opgeslagen plastic afval met etensresten, dat vliegen aantrekt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →