Buiten werken of genieten? Zonnecrème komende dagen een factor van belang

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Het Vrijthof staat bijna de hele maand juli in het teken van de concerten van André Rieu. Woensdag 4 juli gaat de wereldberoemde Maastrichtenaar beginnen aan zijn eerste van totaal dertien concerten. Maar eerst moet het indrukwekkende podium onder zeer zonnige omstandigheden worden opgebouwd.

De komende dagen wordt door podiumbouwers keihard gewerkt het Vrijthof om te toveren tot het André Rieuplein. Dat zal gebeuren onder hoogzomerse omstandigheden. Tot en met het eerste optreden van Rieu en zijn Johann Strauss Orkest geven de weerstations temperaturen aan die dagelijks boven de 25 graden komen. Dat alles met heel veel zon.

Niet alleen voor de crew die het Vrijthof tot een concertplein maakt is het verstandig de blote basten goed in te smeren met zonnecrème. Dat advies op te volgen geldt voor iedereen die langere tijd buiten verblijft. De komende dagen heeft de zon een UV-kracht van 7. Op een schaal van 0 tot en met 10 wordt dat omschreven als sterk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →