Ger Senden na dertig jaar weggestuurd bij Roda

Print
Ger Senden na dertig jaar weggestuurd bij Roda

Afbeelding: Bas Quaedvlieg/ANP

Ger Senden is een van de meest prominente slachtoffers van de sanering bij Roda JC. Na bijna drie decennia dienst, negentien jaar als speler en tien jaar als teammanager, moet hij uit Kerkrade vertrekken.

Senden (46) bevestigde donderdagavond zijn vertrek. Hij kreeg eerder op de dag in een persoonlijk gesprek op het Parkstad Limburg Stadion te horen dat er geen plek meer voor hem is. Ook een aantal collega’s, uit alle geledingen van de club, kreeg dezelfde onheilstijding. Volgens goed ingevoerde bronnen zou het gaan om een handvol ontslagen. Daarnaast zou een deel van het personeel uren, en dus salaris, moeten inleveren. Harm van Veldhoven, die per 1 juli de functies van algemeen en technisch directeur combineert, wilde nog geen details bekend maken. "Het proces is nog niet helemaal afgerond. Zo zijn er nog mensen op vakantie.”

Hard besluit
Senden sprak over een ‘hard besluit’. Hij wilde niets kwijt over de motivatie van zijn ontslag. "Daarvoor moet je bij de clubleiding zijn. Het is aan hen om dat uit te leggen.”  De G7, de zeven ondernemers die in samenwerking met Van Veldhoven de sanering leiden, beschouwen de ontslagronde bij Roda als onvermijdelijk. De Kerkraadse club moet fors snijden in de kosten om het hoofd boven water te kunnen houden. "Dit is een zware bevalling”, erkent Van Veldhoven. "Sommige mensen reageerden verrast, anderen minder. Op alle fronten kijken we naar oplossingen.”

Ontzien
Van Veldhoven probeert de jeugdacademie zoveel mogelijk te ontzien. "Die was te duur, ook daar grijpen we in. We gaan meer inzetten op kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een elitegroep.” Eerder werd al bekend dat er geen plaats meer is voor algemeen directeur Wim Collard. Ook in de staf rond het eerste elftal veranderen zaken. Zo vertrekt videoanalist Roel de Liège naar Jong Oranje.