Dodelijke schietpartij Amerikaanse krant was gerichte aanslag

Print
Dodelijke schietpartij Amerikaanse krant was gerichte aanslag

Afbeelding: AFP

De schietpartij op de redactie van een lokale krant in de Amerikaanse stad Annapolis was volgens de politie een gerichte aanslag.

Een 38-jarige man schoot donderdagmiddag lokale tijd met een shotgun om zich heen op de krantenredactie. Daarbij kwamen vijf medewerkers om het leven. Zeker twee anderen raakten gewond. 

Rechtszaak
De dader werd kort na de schietpartij gearresteerd. Volgens verschillende Amerikaanse media gaat het om Jarrod Ramos, een man die de krant in 2012 aanklaagde wegens laster. De rechter gaf de journalisten gelijk en ook in hoger beroep haalde de man bakzeil. De politie wil nog niet zeggen wat het motief van de schutter was.

Getuige
De gouverneur van Maryland, Larry Hogan, zei 'helemaal kapot te zijn' na het horen van de tragedie bij de krant, een van de oudste in de VS en eigendom van The Baltimore Sun. Een van de journalisten die aan het werk waren, reageerde ook via Twitter.  "Er is niets verschrikkelijker dan te horen dat verscheidene mensen worden neergeschoten terwijl jij onder je bureau zit en hoort dat de schutter herlaadt", aldus getuige Phil Davis, voordat hij zijn verhaal ging doen bij de politie.