Omwonenden willen wakeboardbaan verplaatst vanwege ‘plonsgeluiden’

Print
Omwonenden willen wakeboardbaan verplaatst vanwege ‘plonsgeluiden’

De Noorderplas in Roermond. Afbeelding: Archief De Limburger

Een andere plek voor het wakeboardpaviljoen in de Roermondse Noorderplas, verder weg van woningen. Alleen als daarover te praten valt, is een aantal bewoners van de Weerd in Roermond bereid zijn bezwaar tegen de verleende vergunningen alsnog in te trekken.

Dat betoogde advocaat Herm Lamers van vijf omwonenden deze week tijdens de hoorzitting van de commissie beroep- en bezwaarschriften.

Aanzuigende werking
De bewoners vinden dat het wakeboardpaviljoen, dat 1 juni geopend is, hun woon- en leefgenot ernstig aantast. Niet alleen vanwege ‘plonsgeluiden’ van wakeboarders die over schansen in het water springen, maar ook door de aanzuigende werking van het paviljoen, waarin ook horeca zit die tot tien uur ’s avonds open is. 

Bestemmingsplan
Volgens de advocaat is het wakeboardcentrum in strijd met het bestemmingsplan en heeft de gemeente geen rekening gehouden met omwonenden. Ook zorgt het paviljoen volgens hem voor problemen bij hoog water vanwege de kabelinstallaties waaraan wakeboarders worden voortgetrokken. Daarom vindt Lamers het verbazingwekkend dat zowel gemeente als Rijkswaterstaat de benodigde vergunningen heeft verleend, zeker omdat die laatste instantie zeer streng is als het gaat om ontwikkelingen op Maasoevers.

Overlegd
Volgens eigenaar Perry Houkes van de Noorderplas en de wakeboardbaan heeft hij veelvuldig overlegd met bewoners over de locatie en is de huidige plek de meest geschikte, mede vanuit kostenoogpunt en andere ‘attracties’ die nog staan gepland. Hij laat weten in overleg te zijn met omwonenden over de aanschaf van een drijvende steiger met geluidsscherm. De commissie doet binnen zes weken uitspraak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →