Alltime topscorer eerste divisie Ars stopt ermee

Print
Alltime topscorer eerste divisie Ars stopt ermee

Sjoerd Ars in actie voor Fortuna Sittard. Afbeelding: Ermindo Armino

Sjoerd Ars stopt met profvoetbal. Dat heeft de spits op Twitter bekendgemaakt. Ars stond afgelopen anderhalve seizoen onder contract bij Fortuna Sittard.

Het voorbije seizoen speelde hij op huurbasis voor De Graafschap, dat via de play-offs promoveerde naar de eredivisie. Komend seizoen speelt hij in de Tweede Divisie, bij De Treffers in Groesbeek.

402 duels
De 34-jarige Achterhoeker heeft zestien jaar betaald voetbal gespeeld, waarin hij tot 402 officiële duels kwam. Hij scoorde 189 keer en is all-time topscorer van de eerste divisie. Doelpunten in het shirt van Fortuna bleven echter uit.

Commercieel
Ars kwam in de winterstop van het seizoen 2016/2017 naar Fortuna Sittard. Naar eigen zeggen ook omdat de optie zou zijn om na zijn actieve voetbalcarrière binnen Fortuna in een commerciële functie aan de slag te gaan.

Een commerciële functie zit er echter niet in, zo luidt de reactie van Fortuna. "Mogelijk kan hij wel een andere rol krijgen binnen de club. Daarover gaan we met hem in overleg", legt een woordvoerder van de club uit.