Gouverneur behoedt Limburg voor 'gênante' uitzonderingspositie

Print
Gouverneur behoedt Limburg voor 'gênante' uitzonderingspositie

Afbeelding: iStock

Limburg doet toch mee aan een verkiezingscampagne van alle Nederlandse provincies. Eigenlijk wilden partijen in de Staten niet meedoen en een eigen campagne optuigen.

Dat zou betekenen dat Limburg als enige zou ontbreken in een reclamespot die in de aanloop naar de Statenverkiezingen van maart 2019 op alle lokale omroepen wordt uitgezonden.

Gênant
‘Gênant’, aldus gouverneur Theo Bovens tijdens de vergadering van fractievoorzitters vrijdagochtend. De campagne wordt georganiseerd door het IPO, het samenwerkingsverband van Nederlandse provincies. Allemaal moeten ze daarvoor 15.000 euro bijdragen. Maar partijen in Limburg besloten onlangs om 65.000 euro uit te trekken en zelf een campagne te organiseren.

Hilariteit
Volgens Bovens, voorzitter van het IPO, leidde dit besluit tot hilariteit bij de andere provincies tijdens een vergadering eerder deze week. "Op de aftiteling van de televisiespot komt straks te staan ‘deze productie is mede mogelijk gemaakt door alle provincies, behalve Limburg. Er komt een televisiespot die op alle lokale omroepen wordt uitgezonden, behalve op L1. Ik heb als voorzitter geprobeerd mijn gezicht in de plooi te houden. Dit is gênant. Maar het is uw besluit.”

Daarop besloten de fractievoorzitters om toch mee te doen aan de landelijke campagne. Of ze nu zelf ook nog iets gaan organiseren, wordt na de zomer besloten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →