Vrijwilligster begon met knikkende knieën en wil niet meer weg bij voedselbank

© Voedselbank Limburg-Zuid

Anita Beursgens viert haar koperen jubileum bij de Voedselbank Limburg-Zuid. Ze begon 12,5 jaar geleden ‘met knikkende knieën’ aan haar eerste uitdeeldag in het pand aan het Fatimaplein in Mariaberg. Ze wil er nu graag evenveel jaren aan vast plakken.

Redactie

Beursgens werkt met het team dat op het Fatimaplein in Maastricht een pand ‘bemenst’. Ze was meteen verkocht. "Omdat het elke week anders is. Wij krijgen 60 gezinnen over de vloer die heel divers zijn."

Nooit oordelenZe heeft in de afgelopen twaalf en een half jaar geleerd om naar cliënten toe altijd rustig te zijn. "Goed luisteren en vooral nooit oordelen." Samen met Lilian, John, Karin, Grietje, Gerard en Marian zou Beursgens er graag nog 12,5 jaar aan vast willen plakken. "Want ons werk is niet alleen broodnodig, het verveelt ook nooit.’’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee