Omroep Venlo rectificeert reportage met 'nazi-volkslied'

Print
Venlo - Omroep Venlo heeft bij een reportage over de WK-uitschakeling van Duitsland een zeer omstreden deel van het lied ‘Deutschland über alles’ gebruikt.

Dat gebeurde in de nieuwsuitzending van donderdagmiddag. Het eerste couplet van Das Lied der Deutschen, zoals de officiële titel luidt, werd door Adolf Hitler gebruikt voor de hymne van zijn partij NSDAP.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het eerste couplet van Das Lied der Deutschen in de ban gedaan. Sinds 1991 vormt het derde couplet  het volkslied van Duitsland.

Rectificatie
Na opmerkingen over het gebruik van het lied op Twitter, liet Omroep Venlo weten dat het gaat om een 'grote fout'. In de uitzending van het programma Nedinscoplein, vrijdag vanaf half zes, wordt het item gerectificeerd. Donderdagavond werd de reportage in herhalingsuitzendingen al aangepast en werd het couplet niet meer gebruikt. Ook is de originele uitzending niet terug te zien via Programma Gemist.

Directeur Evert Cuijpers van Omroep Venlo was vrijdag niet bereikbaar voor een reactie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →