Mishandelingen: 18 maanden cel en tbs voor man uit Venlo

Print
Mishandelingen: 18 maanden cel en tbs voor man uit Venlo

Afbeelding: iStock

Venlo - De rechtbank in Roermond heeft de 24-jarige Hervé I. uit Venlo vrijdag veroordeeld tot 18 maanden celstraf en tbs met dwangverpleging.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden drie jaar celstraf en tbs tegen hem geëist. 

De rechtbank vindt, anders dan het OM, niet dat I. zijn destijds 21-jarige Poolse vriendin dagenlang van haar vrijheid heeft beroofd. Hij heeft haar volgens de rechters wel mishandeld en bedreigd met een gasdrukpistool. Deze misdrijven heeft hij in april 2017  gepleegd in zijn woning.

De man heeft aanvankelijk alle feiten ontkend. Later kwam hij daar deels op terug. Hervé I. bleef bij zijn ontkenning dat hij het slachtoffer tegen haar wil in zijn woning heeft gegijzeld. 

Gebeten
I. heeft in februari 2016 een portier van een horecazaak aan de Oude Markt in Venlo mishandeld omdat hij niet naar binnen mocht.  Een bewaker van de penitentiaire inrichting in Arnhem deed in januari van dit jaar aangifte tegen de Venlonaar omdat hij door hem in een arm was gebeten. 

Advocaat Luc Bien vroeg de rechtbank veertien dagen geleden om zijn clënt  maximaal 24 maanden cel op te leggen en af te zien van de tbs-maatregel. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →