Lommelse 'plofkraakwethouder' stapt op en ontkent betrokkenheid

Print
Lommelse 'plofkraakwethouder' stapt op en ontkent betrokkenheid

Afbeelding: HBvL

De Lommelse wethouder Anick Berghmans laat in een officiële mededeling weten dat ze haar ontslag neemt als wethouder en gemeenteraadslid in Lommel. Berghmans ontkent iets te maken te hebben met de plofkraken. “Ik ben geschokt door wat er in de pers geschreven wordt en welke onwaarheden daarin verkondigd worden.”

Achter de woning van Berghmans stond een Audi met een Nederlands nummerbord, verstopt onder een zeil. Die was als vluchtauto gebruikt door een bende die sinds mei zeker zes geldautomaten opblies, onder meer in Lommel.

Lees ook: Lommelse wethouder verdacht van diefstal met braak en bendevorming

Audi-bende
Berghmans wordt verdacht van diefstal met braak en bendevorming. De laatste overvallen van deze bende waren onlangs in Lummen en Lommel. De Belgische politie vermoedt dat de bende vooral uit Nederlandse criminelen bestaat.

Berghmans (38) is lid van de links partij sp.a. Sinds 2015 is ze wethouder (schepen) in Lommel. Ze werd dinsdag aangehouden en is door het gemeentebestuur op non-actief gesteld. Haar advocaat heeft woensdag gezegd dat Berghmans na verhoor door de onderzoeksrechter naar huis mocht. Ze moet wel beschikbaar blijven voor justitie.

Lees ook: Oppositie Lommel: 'Hier hebben we voor gewaarschuwd'

Haar vriend werd eerder al vrijgelaten. Volgens zijn advocaat is gebleken dat hij er niet bij betrokken is. 

De volledige mededeling van Berghmans kan u hieronder lezen:

"Naar aanleiding van het gebeuren van de afgelopen dagen wens ik vandaag het volgende mee te delen.

In de eerste plaats en met volle overtuiging ontken ik formeel dat ik ook maar iets te maken heb met de plofkraken. Ik ben dan ook geschokt door wat er in de pers geschreven wordt en welke onwaarheden daarin verkondigd worden, voornamelijk met betrekking tot mijn persoon.

Ik zal me uiteraard ter beschikking houden van het gerechtelijk onderzoek.

Gezien het geheim van het gerechtelijk onderzoek zal ik niet communiceren met betrekking tot de inhoud van dit lopende onderzoek.

Omwille van bovenstaande en omwille van het feit dat ik al mijn energie wil gebruiken om mijn naam te zuiveren, heb ik besloten om een stap opzij te zetten en mijn ontslag aan te bieden als schepen en als gemeenteraadslid. Ik denk dat dit ook nodig is in het belang van de verdere goede werking van het stadsbestuur en de stadsorganisatie en in het belang van de Lommelaars.

Ik ben er zeker van dat al mijn kiezers en sympathisanten het door mij en mijn collega ‘s van het schepencollege gevoerde beleid gewaardeerd hebben en vraag hen dit beleid ook in de toekomst te blijven steunen.

Ik hoop dat na deze eenmalige communicatie de rust voor mezelf, mijn familie en vrienden kan weerkeren. Ik ben ervan overtuigd dat op het einde van het onderzoek zal blijken dat ik onschuldig ben."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →