Doek valt voor Club6001 aan Oelemarkt Weert

Print
Doek valt voor Club6001 aan Oelemarkt Weert

Rob Welling in zijn zaak in september 2017 Afbeelding: Archieffoto De Limburger/Laurens Eggen

Het doek is gevallen voor Club 6001 aan de Oelemarkt die drie weken geleden op last van burgemeester Jos Heijmans is gesloten. Exploitant Rob Welling houdt het voor gezien en gaat niet meer open.

Mensen die al tickets hadden besteld voor de reünie van zaterdagavond van Carte Blanche (zoals de grote discotheek in de gloriejaren heette) krijgen hun geld via de ticketprovider terug, belooft Welling.

Bibob-onderzoek
Vanwege "ernstig gevaar voor strafbare feiten” is Heijmans in maart een Bibob-onderzoek gestart naar de herkomst van gelden van de exploitant. Toen die niet tijdig de benodigde gegevens aanleverde, heeft Heijmans de vergunning 11 juni ingetrokken.

Klaar mee
Welling heeft nu besloten niet meer open te gaan. "We horen niks op onze bezwaren richting gemeente, ik ben er helemaal klaar mee.” Maandag heeft Welling nog een gesprek met de pandeigenaar zo geeft hij zelf aan. "Die heeft het pand de afgelopen dagen al leeg geruimd zonder ons te informeren dus ik heb er echt helemaal geen zin meer in om hier nog energie in te steken."

Niet in Weert
De reünie van Carte Blanche die zaterdagavond van negen tot vier uur bij Club6001 zou plaatsvinden, wordt volgens Welling wel nog georganiseerd. "Maar beslist niet in Weert want ik ga nooit meer zaken doen met deze gemeente. Ik wil wel blijven doorgaan met het organiseren van evenementen, zoals ik dat al jaren succesvol doe.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →