Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Regenboog en speelse fantasieën bij restaurant RED in Heythuysen

RED in Heythuysen ligt in de voormalige gelagkamer van Hotel Het Anker. Afbeelding: De Limburger

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt RED in Heythuysen deze week zijn smaakpapillen op hol? De Kok toont fijnzinnig gevoel voor kleur en smaak.

Mierenneukers die op elke slak zout leggen. Limburg moet er niet veel van hebben. Met een ‘laot mer gaon’ en ‘maak dich gein dikke bein’ wordt zulke lui schouderophalend de rug toegekeerd. Anders ligt dat als het gaat om een dorp of stad een paar mierenkeutels verderop. Meteen gaat er een vlijmscherp mes overheen als de buren het hoofd iets te ver boven het maaiveld uitsteken. Zeker als het een dorp betreft dat vroeger bestond uit huisjes van heideplaggen. Zoals Heythuysen ...