Teunissen rekent niet op Tour en wacht contractverlenging af

© Wouter Roosenboom

Mike Teunissen gaat er vanuit dat hij dit jaar geen Tour de France rijdt. Ook weet de Limburger nog niet voor welke ploeg hij volgend seizoen uitkomt.

Robin van der Kloor

Zijn naam mag dan wel op de longlist van zijn ploeg Sunweb voor de Tour de France staan, Mike Teunissen gaat er zelf vanuit dat hij volgende week niet van start gaat in La Grande Boucle. “In principe sta ik als reserve op de lijst. Er kan nog iets veranderen als iemand ziek wordt, maar ik ga er vanuit dat ik niet word geselecteerd.” De selectie wordt na het NK van zondag bekendgemaakt.

Niet gek op de truiDe Sunweb-renner verwacht tourdeelname niet alsnog te kunnen afdwingen mocht hij zondag de nationale titel pakken. “Bij Sunweb zijn ze toch niet zo gek op die trui, hebben we vorig jaar kunnen zien toen Ramon Sinkeldam kampioen werd”, grapt de Limburger. Sinkeldam won het NK, maar kreeg van teambaas Iwan Spekenbrink een shirt waarop het rood-wit-blauwe-logo nauwelijks zichtbaar was.

Teunissen, die tegenwoordig in Rosmalen woont, zit middenin contractonderhandelingen. Zijn verbintenis met Sunweb loopt dit jaar af. De nieuwssite Cyclingnews wist onlangs te melden dat een overstap naar Bahrain-Merida nabij is. “Alle opties zijn open. Er is voldoende interesse en ik ben in gesprek met verschillende ploegen”, wil Teunissen erover zeggen.

Obscuur imagoHet ietwat obscure imago van Bahrain-Merida, waar oud-dopingzondaar Franco Pellizotti voor uitkomt, is geen belemmering. “Ik zie niet in waarom ik niet in het shirt van Bahrain-Merida of welke andere ploeg dan ook zou kunnen fietsen. Het zijn allemaal professionele World Tour-teams.”

Vaste waardeOok verlenging bij Sunweb is niet uitgesloten. “Ik heb het naar mijn zin bij deze ploeg, dus wellicht blijf ik.” Veel hangt af van de ruimte die de 25-jarige Limburger zal krijgen om zich in het voorjaar te kunnen richten op de klassiekers. “Ik ben dit jaar elfde geworden in Parijs-Roubaix zonder specifieke voorbereiding. Ik had zelfs een ondersteunende rol. Ik denk dat ik een vaste waarde in de top-10 van dit soort grote koersen kan worden, mits ik me daar goed op kan focussen. Dit jaar reed ik in januari al in Australië. Dat was niet bepaald ideale voorbereiding voor de Vlaamse koersen. Ik zeg niet dat ik het kopmanschap wil opeisen, maar ik wil wel meer ruimte om me op de kasseienwedstrijden te kunnen richten.” Teunissen verwacht ‘op korte termijn’ meer duidelijkheid te hebben over zijn toekomst.