200 burgers trapten in valse mail MijnOverheid

Print
200 burgers trapten in valse mail MijnOverheid

Afbeelding: MijnOverheid

Minstens tweehonderd burgers blijken in een valse e-mail te zijn getrapt die van MijnOverheid leek te komen. Hun gegevens zijn ingezien door criminelen.

Er zijn inmiddels 203 gevallen bekend van mensen die hun inloggegevens hebben ingevuld op een valse website, nadat zij op 22 juni de mail hadden ontvangen. De DigiD-accounts werden onmiddellijk geblokkeerd.

Toegang
Uit nadere analyse blijkt dat kwaadwillenden toegang hebben gekregen tot de persoonlijke gegevens in het MijnOverheid-account van de getroffen personen die normaal alleen door henzelf zijn in te zien, aldus staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Nooit een link
De getroffen burgers worden nu persoonlijk benaderd en geadviseerd waar op te letten om misbruik van hun gestolen gegevens te voorkomen, en waar zij zich kunnen melden indien misbruik optreedt. De overheid benadrukt dat MijnOverheid nooit mails met een link stuurt.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →