Leudal wil geld voor stations gebruiken voor fietspad

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.© iStock

Er mist nog een stuk fietspad langs de N280. Leudal hoopt het provinciaal geld dat bedoeld was voor de stations in Haelen en Baexem te mogen gebruiken voor het fietspad.

Redactie

Geld dat eigenlijk bedoeld was voor ­stations in Haelen en Baexem gebruiken voor de aanleg van een nieuw fietspad langs de N280 ter hoogte van Horn. Dat verzoek doet de gemeente Leudal aan de provincie.

StationVoor de herinrichting van de ­stationslocaties in Haelen en Baexem had Leudal geld toegezegd gekregen vanuit het inmiddels niet meer bestaande regiofonds GOML.

Vorig jaar besloot de provincie een streep te zetten door de stationsplannen omdat de realisatie ervan te duur was.

SnelfietsrouteDe gemeente Leudal wil nu van de provincie toestemming om een groot gedeelte (691.000 euro) van het gereserveerde geld voor de stationslocaties te gebruiken voor de aanleg van een stuk fietspad langs de straks opgewaardeerde N280 bij Horn.

Dat fietspad zou de ontbrekende schakel moeten vormen tussen de al bestaande fietsroute langs de N280. Daardoor zou een snelfietsroute tussen Weert en Roermond ontstaan.

KostenAls de provincie instemt, dan voorkomt Leudal dat het geld voor de stationslocaties uiteindelijk weer terug wordt gestort op de rekening van de provincie (50 procent) en van de zeven Midden-Limburgse gemeenten die meededen aan GOML (50 procent).

De totale kosten voor de nieuwe fietsroute bedragen ruim anderhalf miljoen euro. Behalve het geld van de provincie zou de gemeente Leudal de helft van de kosten voor haar rekening nemen.

Het is nog niet bekend wanneer de provincie een besluit neemt over het verzoek van Leudal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee