‘Terrein Floriade deels dicht’

© De Limburger/Laurens Eggen

Het voormalige Floriadeterrein moet buiten werktijden op slot voor recreanten. Greenport Venlo wil dit en heeft een verzoek ingediend bij de gemeente Venlo.

Daan de Hulster

Het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo wil dat het voormalige Floriadeterrein vanaf dit najaar alleen nog tijdens kantoortijden toegankelijk is voor recreanten. Directeur Ruud van Heugten van Greenport zegt dat het bedrijf deze wens recent kenbaar heeft gemaakt aan de gemeente Venlo en de provincie Limburg.

KwetsbaarVolgens Van Heugten gaan de groeiende bedrijfsactiviteiten op de campus rondom Villa Flora en de Innovatoren niet veel langer samen met recreatief gebruik in de avonduren en weekeinden. Het voormalige Floriadeterrein is momenteel officieel geopend op alle dagen tussen zonsopgang en -ondergang.

"We hebben steeds meer bedrijven op het terrein met kwetsbare apparatuur”, zegt Van Heugten. "Ook zijn er demoveldjes en proeftuinen met gewassen. In laboratoria worden soms proeven gehouden waar jaren werk in zit.”

Greenport Venlo wil de bedrijven beschermen tegen inbraken en vernielingen en ziet het niet zitten panden te omheinen met hekken. "Bovendien zijn we op de eerste plaats een campus waar miljoenen in worden geïnvesteerd.”

BeraadGreenport heeft geen bezwaar tegen bezoek tijdens werktijden omdat er dan toezicht is. De gemeente Venlo laat weten dat de wens van Greenport bekend is en dat dit in beraad is genomen. De gemeente heeft naar eigen zeggen nog geen standpunt ingenomen.

Van Heugten maakte de wens van Greenport recent ook bekend op een bijeenkomst met gemeenteraadsleden en afgevaardigden uit Provinciale Staten. De PvdA-fracties uit Venlo en Horst aan de Maas laten weten dat ze willen dat het terrein ook buiten kantoortijden toegankelijk blijft.

Fractievoorzitter Hay Janssen van de PvdA uit Venlo zegt dat zijn partij schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur gaat stellen over de kwestie. Fractievoorzitter Roy Bouten van de PvdA uit Horst aan de Maas wil dinsdag een motie indienen waarin hij het gemeentebestuur oproept zich in te zetten voor het toegankelijk houden van het gebied.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee