‘Noord-Korea verhoogt nucleaire productie op geheime locatie’

Kim en Trump tijdens hun ontmoeting, eerder deze maand.

Kim en Trump tijdens hun ontmoeting, eerder deze maand.© AFP

Amerikaanse inlichtingendiensten verdenken Noord-Korea ervan de productie van onder meer verrijkt uranium de laatste maanden te hebben opgevoerd.

ANP

Dat gebeurde op verschillende geheime locaties terwijl het land probeerde tegemoetkomingen bij de Verenigde Staten af te dwingen.

EssentieelDe opvoering van de productie zou blijken uit een nieuw inlichtingenrapport, waarover NBC News bericht. De nieuwszender sprak met meerdere anonieme bronnen die bekend zijn met het rapport. Volgens hen probeert het regime in Pyongyang zoveel mogelijk concessies uit Washington te krijgen, terwijl het vasthoudt aan hun nucleaire wapens die als essentieel worden beschouwd om te overleven.

TrumpDe inlichtingendiensten lijken daarmee een ander geluid te laten horen dan Donald Trump. De Amerikaanse president liet na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un weten dat vanuit Noord-Korea geen nucleaire dreiging meer uitgaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee